Algemeen

hel van berghem

De Hel van Berghem is dit jaar op zondag 27 oktober en wordt dit jaar uitgebreid met een echte gps Marathon. Dit is 1 grote ronde van 105km. De eerste 10 km en de laatste 10 km zijn hetzelfde als van de30km route. Men kan daar dus de pijlen volgen van de 30km lus. Er wordt op tijd aangegeven waar de Marathon route splitst van de30km route. Daarna is men dus aangewezen op de gps. De Marathon is voor 80% onverhard en gaat over gravelpaden, landweggetjes en single tracks. Er zijn 2 pauzeplaatsen: eentje is bij kasteel de Tongelaar in Mill, de 2e is aan de Oschweg in Zeeland waar ook de pauzeplaats is van de 50 km route. Bij inschrijving krijgen de deelnemers van de gps Marathon een consumptiebon mee voor de koffie in Mill.

Dit jaar zijn er dus 4 afstanden; 16, 30, 50 en 105km. De 16km is voor kinderen en hun begeleiders en/of de beginnende fietser. De marathon is uiteraard meer voor de fanatiekelingen en flinke uitdaging niet uit de weg gaan.

De start en finish is bij zalencentrum de Merx, Burgemeester van Erpstraat 25, 5351 AR Berghem.

Voor meer informatie hierover klikt u HIER

Bij eventuele pech of ander ongemak kunt u het algemene nummer bellen: 06 22 34 17 40.

De routes kunt u HIER bekijken.

Hieronder vindt u de GPX bestanden en kunt u ze tevens downloaden.

Download

Download

 

Tocht en Omgeving

De tocht wordt verreden in de bosrijke omgeving van natuurgebied “de Maashorst” en voert de deelnemer via Berghem naar Schaijk en Zeeland.

De gps Marathon maakt een uitstapje naar de Gasselse bossen en de bossen rondom Mill, waarbij het kasteel de Tongelaar de eerste pauze is.

De afstanden zijn weer wat veranderd in verband met bosomvorming. Daardoor zijn er diverse nieuwe paden ontstaan.
Onze ontwerper van de tocht is er wederom in geslaagd een bijzonder mooie tocht uit te zetten.

Hierdoor komt er in de tocht nog nauwelijks verharde weg voor en zijn er aantrekkelijke singletracks bijgekomen met ook nog de nodige hellingen.
De route voor de kinderen loopt over een groot gedeelte van de 30km route. De 16 en 30 km route blijft geheel in Herperduin. De extra lus van de 50-km route gaat door het bosrijke gebied van Schaijk en Zeeland. De gps Marathon gaat zoals eerder aangegeven door de Gasselse bossen en de bossen rondom Mill.