Algemeen

hel van berghem

De Hel van Berghem wordt gehouden op zondag 28 oktober 2018. De Hel is een ATB/veldtoertocht voor jong en oud en voor de beginnende of de gevorderde mountainbiker. Er zijn 3 afstanden; 16 km, speciaal voor kinderen en hun begeleiders en/of de beginnende fietser, en de klassieke afstanden van 30 en 50 km.

De start en finish is bij zalencentrum de Merx, Burgemeester van Erpstraat 25, 5351 AR Berghem.

Voor meer informatie hierover klikt u HIER ( https://www.ntfu.nl/fietsers/kalender )

De tocht kent 2 pauzeplaatsen; de 1e is na ongeveer 14 km voor alle twee de afstanden, bij de Kinderburcht aan de Derde Heistraat. De 50 km route heeft na 31 km nog een extra pauzeplaats aan de Oschweg in Zeeland.

Bij eventuele pech of ander ongemak kunt u het algemene nummer bellen: 06 25 09 06 94.

De routes kunt u HIER bekijken.

Hieronder vindt u de GPX bestanden en kunt u ze tevens downloaden.

 

17 km Kinderroute

 

Download

 

Hel van Berghem

 

Download

Tocht en Omgeving

 

De tocht wordt verreden in de bosrijke omgeving van natuurgebied “de Maashorst” en voert de deelnemer via Berghem naar Schaijk en Zeeland.

De Maashorst is een verrassend natuur- en cultuurlandschap met prachtige bossen en heidevelden, stuifduinen, vennen, weiden en kronkelbeekjes. De Maashorst ontwikkelt voor haar bewoners, ondernemers en toeristen een dynamische en inspirerende omgeving, waarin het goed wonen, werken en recreëren is.

De afstanden zijn weer wat veranderd in verband met bosomvorming. Daardoor zijn er diverse nieuwe paden ontstaan.
Onze ontwerper van de tocht is er wederom in geslaagd een bijzonder mooie tocht uit te zetten waarin slecht 1 poort in is opgenomen om in en uit het begrazingsgebied te komen.

Hierdoor komt er in de tocht nog nauwelijks verharde weg voor en zijn er aantrekkelijke singletracks bijgekomen met ook nog de nodige hellingen.
De route voor de kinderen loopt over een groot gedeelte van de 30km route. De 16 en 30 km route blijft geheel in Herperduin. De extra lus van de 50-km route gaat door het bosrijke gebied van Schaijk en Zeeland.